Oświadczenie World Series League oraz zmiana w kadrze eFootball przed finałami IESF

Wielkie esportowe zawody WSL 2021, które miały zostać rozegrane w grudniu tego roku w Seulu, zostały odwołane. Organizatorzy ze względu na pogarszającą się sytuację związaną z COVID-19 w Korei postanowili opóźnić organizację eventu i przełożyć go na następny rok. To nie jedyna ważna informacja. Podczas 13. Mistrzostw Świata IESF w Izraelu Polskę reprezentować będzie Michał “misiek_LFC” Petrus. Został on powołany do kadry w zastępstwie za nieobecnego Mikołaja “OstregoBucha” Ziętka, zwycięzcę polskich kwalifikacji do Narodowej Drużyny Esportu w eFootball.

[World Series League 2021]

Finał światowej ligi esportowej zdecydowano przełożyć na 1 lub 2 tydzień grudnia 2022 – data zostanie jeszcze potwierdzona. Zawody odbędą się w Gwangju e-Sports Arena w Korei Południowej. Gry, które będziemy mogli oglądać to PUBG, Brawl Stars, Tekken 7 oraz Eternal Return.

Z racji odwołania tegorocznej imprezy nie pojawi się tam również polska reprezentacja. Kadrę miała uzupełniać drużyna PUBG o nazwie Polish Power oraz reprezentant gry Tekken 7, Adrian “Frizen” Szydłowski.

[International Esports Federation]

Z przyczyn niezależnych od organizatorów 13. Mistrzostw Świata IESF w Izraelu jak i Stowarzyszenia Sportów Elektronicznych, Mikołaj “OstryBuch” Ziętek nie będzie mógł wziąć udziału w rozgrywkach. Na jego miejsce powołany został Michał “misiek_LFC” Petrus.

Z powodu zaistniałej sytuacji skład Narodowej Drużyny Esportu podczas finałowych zmagań będzie taki sam jak sprzed dwóch lat. Tegoroczna impreza w Izraelu rozpocznie się już 15 listopada i trwać będzie do 19 dnia miesiąca.

O szczegółach rozgrywek i wynikach pojedynków będziemy informować na social mediach Narodowej Drużyny Esportu:

FB: https://www.facebook.com/edruzynapolska

TT: https://twitter.com/eSport_Polska